Back to All Events

Geleceğe Yön Vermek : SEÇİM & YOLCULUK - ELEKTRİK & ELEKTRONİK

KAYIT FORMU

ETKİNLİK HAKKINDA

Merhabalar!

AAALGV olarak mezun ve öğrencilerimize yönelik mezun buluşmalarıyla kariyer planlama desteği etkinliklerimize devam ediyoruz.

"Geleceğe Yön Vermek" etkinlik serimizin 3. yılının son etkinliği olacak olan “ Seçim & Yolculuk - Elektrik Elektronik” te AAAL yıllarından sonra İstanbul’da tekrar bir araya gelen konuklarımız:

  • Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Fatih ÜSTÜNDAĞ’82

  • Özyeğin Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Göktürk POYRAZOĞLU’03

  • Özyeğin Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Evşen YANMAZ’96

AAAL yıllarından, Özyeğin Üniversitesi’nden, son yılların gözde mesleği ve yükselen trendi elektrik-elektronik mühendisliğinden konuşurken mezunlarımızın başarılarla dolu ve ilham verici akademik kariyerini yakından tanıyacağımız keyifli bir sohbet ortamında olacağız.

Hem öğrenci hem de mezunlarımız için gelecek planlamalarına yönelik yararlı bir etkinlik olacağına inanıyoruz.

Etkinlik Zamanı: 21 Temmuz, Perşembe. 20:00

Etkinlik Yeri: Zoom

Prof. dr. fatİH UĞURDAĞ KİMDİR?

  • Uzun yıllar Silikon Vadisi'nde çalışan Dr. H. Fatih Uğurdağ, doktorasını 1995'de Amerika'da Case Western Reserve Üniversitesi (CWRU) Elektrik Müh. ve Uygulamalı Fizik Bölümü'nden almıştır. Dr. Uğurdağ, 1986'da Boğaziçi Üniversitesi'nden Elektrik-Elektronik Müh. (EEE) ve Fizik üzerine iki ayrı lisans derecesi aldı. CWRU'ya öğretim asistanı olarak gitti; yüksek lisans tezini makine görmesi üzerine yaptı ve 1989'da bitirdi; doktora tezini de bilgisayar mimarisi ve tümleşik devre tasarımı üzerine yaptı. 1989-2004 yılları arasında, Amerika'da sektörde GE, GM, Lucent, Juniper ve Nvidia gibi şirketlerde makine görmesi, yazılım geliştirme ve tümleşik devre tasarımı üzerine tam-zamanlı çalıştı. 2007-2017 arasında Vestel Vestek Pixellence Ar-Ge grubuna danışmanlık yaptı. Kendisi 2020'den beri IEEE Türkiye Şubesi'nin Başkanlığı'nı yürütmektedir. IEEE, dünyada 400.000, Türkiye'de de 2.000 üyesi olan bir meslek kuruluşudur. Dr. Uğurdağ, 2010’dan itibaren Özyeğin Üniversitesi EEE Bölümü’nde görev yapmaktadır; Mart 2022 tarihi itibariyle de Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Vekili görevlerini üstlenmiştir. Araştırma konuları arasında ASIC/SoC/FPGA tasarımı, gerçek-zamanlı gömülü sistemler, makine görmesi, elektrikli taşıtlar ve borsa işlemlerinin hızlandırılması (HFT) bulunmaktadır.

dOÇ. dr. GÖKTÜRK POYRAZOĞLU KİMDİR?

  • Dr. Göktürk Poyrazoğlu Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans derecesini 2008 yılında Yeditepe Üniversitesi’nden aldı. Lisans sonrası 3 yıl süresince endüstriyel kuruluşların elektrik sistem tasarımları ve elektrik tesisatlarının kurulumu üzerine mühendislik çalışmalarını Rusya ve Türkiye’de tamamladı. The State University of New York at Buffalo’dan Elektrik Mühendisliği alanında 2013 yılında yüksek lisans, 2015 yılında doktora derecelerini aldı. Doktora sonrasında Mitsubishi Electric Research Laboratory (MERL) ve Electric Power Research Institute (EPRI)’de Bilim Adamı olarak elektrik enerji endüstrisinin gelecek 30 yıl içerisindeki değişimlerine yön verecek araştırmaların içerisinde yer aldı. Enerji piyasaları, akıllı enerji çözümleri, enerji iletim hattı planlamaları ve enerji tüketim yönetimi üzerine çalışmalar yaptı. Alevo Analytics şirketiyle beraber Massachusetts Eyaleti Enerji Bakanlığı’na yapmış olduğu “Enerjinin Durumu” adlı çalışmasıyla eyaletin 2020 yılında 200MW enerji depolama sistemi kurulması yönünde belirlediği politikanın bilimsel tabanını oluşturdu. 2017 Eylül ayından beri Özyeğin Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak ‘Enerji Sistemleri’ ‘Güç Sistemleri’ ve ‘Mühendisler için Optimizasyon’ derslerini vermektedir.

DOÇ. dr. EVŞEN YANMAZ KİMDİR?

  • Evşen Yanmaz lisans derecesini 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde, yüksek lisans derecesini 2002 yılında SUNY Buffalo Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde, ve doktora derecesini 2005 yılında Carnegie Mellon Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Özyeğin Üniversitesi'nde göreve başlamadan önce, Klagenfurt'taki Lakeside Labs’de Kıdemli Araştırmacı ve Proje Lideri, Klagenfurt Üniversitesi'ndeki NES Enstitüsü'nde Kıdemli Araştırmacı, Los Alamos Ulusal Laboratuarı'nda doktora sonrası araştırmacı ve Carnegie Mellon Üniversitesi'nde araştırmacı olarak görev yapmıştır. Dr. Yanmaz IEEE üyesidir. Araştırma alanları arasında kendi kendini organize eden ağlar, kooperatif ağlar, hava ve yer sensörü ağlarının koordinasyonu ve çoklu-İHA sistemlerinin tasarımı ve analizi yer almaktadır.

  • Etkinliğimiz Zoom üzerinden tüm AAAL mensuplarının katılımına açıktır.

  • Bu formu doldurarak etkinliğe kayıt olabilirsiniz. Zoom görüşme bilgileri etkinlik günü bu forma vermiş olduğunuz e-posta adresiniz üzerinden duyurulacaktır.

  • Etkinlik, katılımcıların daha samimi bir ortamda sorularını iletebilmesi için kayıt altına alınmayacaktır.

Previous
Previous
16 June

AAAL’Lİ SOHBETLER: “MÜZİK RUHUN GIDASI” - CAN ŞENGÜN ‘87

Next
Next
17 September

FESTİVaaal 2022 - AAAL 50. YIL KUTLAMASI